Skip to content

Gott nytt skrivår 2020!

Den här bloggen har legat i dvala under hela 2019 och jag har grunnat mycket på vad jag ska ha den till. Så har det blivit 2020 och skrivlusten kommer långsamt tillbaka. Tänk om… Ja, tänk om jag skulle börja skriva här på bloggen igen? Och tänk om jag skulle skriva på svenska.

För några år sedan försökte jag tvinga fram ett självförtroende jag inte hade. Jag ville blogga och skriva både det ena och det andra, kanske också blogga om min skrivprocess. Jag skapade till och med en skrivgrupp på Facebook och en Facebooksida om mig som “författare”. I slutänden blev det ingenting av mina föresatser och jag raderade FB-sidan, men gruppen Skrivdrömmar finns kvar. Där vill jag försöka skriva fler inlägg och dela relevanta saker – även egna blogginlägg.

Att skriva på sitt modersmål

Eftersom jag lever och bor i Berlin, Tyskland, men inte kan skriva obehindrat på tyska så valde jag engelska istället. Då skulle bloggen kunna användas som portfolio vid jobbsök, resonerade jag, och mina icke svensktalande vänner skulle kunna läsa. Med facit i hand kan jag varken säga att det ena eller det andra fungerat särskilt väl. Därför återgår jag till mitt modersmål, och till att skriva utifrån lust och nyfikenhet istället för att försöka tillfredsställa inbillade arbetsgivare och andra ointresserade personer.

Friskt vågat, kanske något vunnet…

Jag känner mig själv ganska bra vid det här laget, och det är alldeles för lätt att få mig ur balans. När någon tycker att det jag skriver är “för långt” och “tråkigt att läsa” så knäcker det mig direkt. Och så till den milda grad att jag slutar skriva helt. Jag tystar min egen röst. Det kan säkert hända igen, men just idag – i skrivandets stund – fylls jag av en härlig känsla. Jag älskar att skriva.. Alltså vågar jag se 2020 som ett skrivår, året då jag inte gav upp. Året då jag valde att lyssna till skrivlusten istället för den negativa rösten. Yay! ❤️

2 Comments

  1. Doris Järvkrona

    Va härligt att du hittat din skrivar lust igen. De är klart att du ska skriva om de du tycker om och svenska är ett väldigt trevligt språk . Ser fram emot fler inlägg

  2. Ingrid

    Tack söta Doris! Din fina kommentar värmer och sporrar.

Comments are closed.